Кардиолози от цяла България се събраха в Монтана

Кардиолози от цяла България се събраха в Монтана

На 1 март 2019 г. се състоя първият по рода си медицински конгрес за кардиолози в гр. Монтана – „Когато практиката потвърждава теорията“. Събитието бе открито от доайена на българската кардиология проф. Младен Григоров. Проф. Григоров, който има зад гърба си 28-годишна кариера във Военна болница и близо 18 години опит като Началник Кардиологична клиника във Втора градска болница София, към днешна дата завежда Кардиологичното отделение на МБАЛ 'Сити клиник - Свети Георги'' Монтана. Сред участниците в конгреса бе и д-р Красимир Пандев, който разказа повече за новостите при подобряване грижата за пациенти, които са претърпели кардиологични процедури.

Събитието бе закрито от специалния гост на конференцията проф. д-р Иво Петров, който само преди ден бе избран за „Мъж на годината“ за 2018 г. Номинацията му бе за уникалното спасяване на пациент с разкъсана аорта, чрез безкръвна операция, влизайки през бедрената артерия. За първи път в света, проф. Петров постави стент в рисков случай като този. Тази операция бе публикувана в журнала на американското медицинско дружество. Проф. Петров изнесе лекция на тема „Оптимална грижа за пациентите с дълбока венозна тромбоза/белодробна емболия“, а на въпроса дали болниците от малките градове отстъпват по някакъв начин на тези от големите, проф. Петров отговори: „Не бих казал – нивото на една болница се определя от професионалистите, които работят в нея и от инвестициите във високотехнологично оборудване, които болницата прави, за да бъде в крак с последните тенденции в медицината. По тези показатели, не мога да кажа, че нивото на МБАЛ 'Сити клиник - Свети Георги'' Монтана отстъпва по нещо на болниците в големите градове – даже напротив. Очарован съм от работата, която колегите вършат.“

 

За МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана:

 

Клиниката е разположена на 5 000 кв.м. площ, разполага с 5 високотехнологични отделения, разпределени в стационарен и консултативно - диагностичен блок, база от 147 легла и 248 души висококвалифициран персонал. Изключително комуникативната локация, инвестициите в съвременна апаратура и екип на световно ниво, правят МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана най-модерната високотехнологична болница в Северозападна България. Клиниката разполага с единственото отделение по „Кардиология“ с III-то ниво на компетентност в изпълнение на медицинския стандарт по „Кардиология” и ангиографска зала, което е предпоставка пациенти от цялата област, със спешни кардиологични състояния, да получат качествено и навременно лечение. МБАЛ „Сити клиник - Свети Георги“ разполага с модерно и високотехнологично оборудване, което гарантира високо качество на предлаганите медицински услуги. Клиниката е единствената в цяла България и Югоизточна Европа, която разполага с EchoLaser. Специалистите на МБАЛ „Сити клиник - Свети Георги“ Монтана са и първите родни лекари сертифицирани за пълноправно приложение на иновативната технология, преминали специализирано обучение за безкръвна и микроинвазивна терапия в Бергамо, Италия.